• Вхід/Реєстрація
шукати в знайденому
Розширений пошук
09:00 - 18:00 (Пн-Пт) +38 (097) 340-72-33

Квартира в стилі лофт: ідеї для вдалого оформлення

Лофт - стиль оформлення інтер'єру, який дизайнери стали активно використовувати з середини минулого століття. Його популярність продовжує зростати й зараз. Причиною тому - універсальність і практичність в експлуатації. Стиль відмінно підійде як для невеликої однокімнатної квартири, так і для просторих апартаментів люкс-сегмента. Крім того, лофт повністю відповідає віянням сучасної моди, яка схиляється до мінімалізму і відсутності надмірностей у дизайні.

 

Сучасний лофт у квартирі: в чому родзинка стилю?

Виникненню стиля лофт ми зобов'язані фабричним районам Нью-Йорка та особистостям, які ризикнули перетворювати складські приміщення у квартири й офіси. Буквально через 10 років цей напрямок дизайну підкорив серця багатих і знаменитих і став вважатися елітним. У чому полягають ключові особливості стиля лофт?

  • Схожість зі складським або промисловим приміщенням - основна ідея полягає саме в створенні ефекту брутальної необробленості вікон, стін і стель. Також залишають відкритими труби, вентиляцію, проводку, стельові балки. Стіни оформляють під цеглу, нюдову або білу штукатурку, стелі залишають світлими.
  • Студійність простору - лофт передбачає або повна відсутність дверей і міжкімнатних стін, або зведення їх кількості до мінімуму. Таким чином, формують квартиру-студію, де немає чітких розділових кордонів, зате є багато вільного місця і єдиний ансамбль з зон і предметів. Якщо мова йде про ванну і туалет, оформлення дверей і стін об'єднують за кольором і фактурою, роблять максимально схожими із загальною композицією.
  • Меблі в стилі лофт - згідно з правилами стилю, меблі повинні відповідати канонам мінімалізму. Головне правило - простота і практичність. Купувати її варто після основної обробки, оскільки обрані елементи повинні вписатися в загальну картину і колірну гамму. Розміщення меблів теж повинно бути особливим: предмети потрібно ставити на відстані один від одного і створювати максимум вільного простору.

Потрібні яскраві акценти в стилі лофт? Використовуйте постери!

Постери додають в інтер'єр яскраві фарби. Правильно розміщені плакати здатні стати сполучним елементом для всіх елементів декору. Більш контрастно вони виглядають на сірих і білих стінах.

 

 

У просторих приміщеннях можна повісити постери групами. Такі композиції відмінно виглядають в довгих прихожих і на великих основних стінах вітальні. Для спальні або залу варто вибирати невеликі плакати, краще один або два, які стануть яскравим мазком в загальній колірній гаммі. Щоб зорієнтуватися в розмірах постерів для площі конкретної кімнати, запам'ятайте, що плакати та зображення краще розглядати з відстані півтора-два метра.

Важливо! Якщо ви хочете додати у квартиру бракуюче світло, помістіть постер під глянсове скло. Відблиски пожвавлять приміщення. Якщо ж цінний саме зміст плаката або афіші, зображення краще розмістити так, щоб воно не відсвічувало, або вибрати покриття антивідблиску.

У нашій компанії «WoodPosters» Ви можете замовити постери, які ідеально впишуться в стиль лофт. Виготовляємо вироби з фанери, а над оформленням колекцій працюють досвідчені талановиті дизайнери.

 

Аксесуари в стилі лофт в квартирі

Незважаючи на виражені мінімалістичні риси, лофт допускає використання великої кількості ненудних деталей і аксесуарів. Кілька ідей про те, чим можна підкреслити стиль:

  • Вази - відмінно впишуться в загальну картину вази з прозорого або однотонного скла, каменю, дерева або металу. Мають гарний вигляд вироби з чіткими формами, з абстракціями та геометричними принтами, а також масивні варіанти для підлоги.
  • Панно - вибирати слід вироби з металу або дерева. Різні конструкції із запчастин, скелетовані вироби, настінні годинники - те, що потрібно.
  • Великі дзеркала - звертайте увагу на вироби у великих, масивних рамах з металу або дерева. Дзеркала можна як вішати на стінку, так і ставити на підлогу. Вони додадуть приміщенню світла і візуально розширять простір.
  • Картини або фото - прекрасно впишуться в простір головної стіни. З живопису відмінно виглядають абстракції. Переважно використовують колажі з зображень.

 

 

Крім перерахованих вище варіантів, інтер'єр чудово доповнять автомобільні номерні знаки, світильники без плафонів, штучно зістарені ящики, свічники, годинники та настінні підставки для речей і прикрас.

Лофт в оформленні великих і маленьких квартир

Найпростіше оформити в промисловому стилі типову квартиру з нуля. У сучасних будинках приміщення зазвичай мають високі стелі та просторі кімнати. Але це не означає, що в дусі лофт неможливо облаштувати малогабаритну, однокімнатну квартиру або хрущовку. Для цього буде потрібно правильно зонувати простір і приділити велику увагу деталям. Гарна ідея - зробити стіни й стелю в нейтральних світлих відтінках, встановити великі вікна та об'єднати кімнати, влаштувавши квартиру-студію. Це дасть ефект розширення площі.

Як оформляти різні зони у квартирі в стилі лофт?

  • Кухня - якщо у вас велика трикімнатна квартира, кухню можна залишити окремим приміщенням, у випадку з тісної невеликої житлоплощі її варто об'єднати з вітальнею і подбати про витриманості стилю. В інтер'єрі відмінно виглядає цегляна кладка, меблі для домашнього або необробленого дерева, металеві світильники або люстри. Завершальним штрихом можуть стати постери на гастрономічну тематику в сучасному або вінтажному стилі.
  • Вітальня - головна кімната в будинку повинна стати максимально світлою і просторою. Цього можна домогтися шляхом контрасту світлих стін з темними предметами інтер'єру. Вибирайте зручний диван з безліччю подушок, відкриті стелажі замість шафи, залишайте відкритими комунікації. Головну стіну можна прикрасити постерами в лаконічних рамках, причому це можуть бути фото, картини, абстракції, постери з гумором, старі рекламні плакати, написи. Основна вимога - поєднання із загальною колірною гамою кімнати.
  • Спальня, перше правило якої - мінімум меблів: ліжко, тумбочка і шафа. Друге - приміщення повинно бути відгороджене від решти. Надайте кімнаті шарм і затишок за допомогою яскравих деталей: це можуть бути годинник, світильники, постери біля ліжка.
  • Передпокій і ванна - щоб не псувати витриманість лофт, коридор і ванну кімнату потрібно оформити в єдиній тематиці з іншими приміщеннями. Передпокій часто об'єднують з іншими кімнатами. Меблів і деталей повинно бути мінімум, матеріали - метал і дерево. Але дзеркала, фото і постери на нейтральних оштукатурених або кам'яних стінах ніхто не скасовував.

Розбав лофт в своїй квартирі яскравими фарбами!

Постери від Woodposters, створені за унікальною авторською технологією, вже доповнили сотні інтер'єрів в стилі лофт, надавши їм індивідуалізм і соковитість. Ми можемо виготовити будь-яке зображення на замовлення. Вибирайте ідеальний постер для своєї квартири в нашому величезному каталозі. З усіх питань пишіть менеджеру. Товар можна забрати в шоу-румі самостійно або замовити доставку. Вона буде безкоштовною при покупці на суму понад 1000 гривень.

01.10.2020
  • Безкоштовна
    доставка
    по Україні при замовленні понад 1500 грн або самовивіз із шоуруму у м. Кременчук
  • Можливість повернення товару
    протягом 14 днів Ви може замінити або повернути товар за будь-яких причин
  • Унікальна технологія створення
    використовуємо перевірений роками авторський метод виробництва
  • Необмежений
    асортимент
    ми залюбки створимо постер за Вашим індивідуальним замовленням
X
Передзвонити Вам?
X
X
Швидке замовлення
X
Список побажань
X
Авторизація